Tactus logo

TACTUS

Tactus Oy on Ilkka, Jaakko ja Pekka Kuusiston omistama musiikin kustannus- ja tuotantoyritys. Katalogistamme löytyy oma sävellystuotantomme myynti- ja vuokramateriaaleina. Joistain teoksista on saatavilla näytepartituureja sähköisessä muodossa, ja konsultoimme mielellään muutenkin teosten käyttöön liittyvissä kysymyksissä sekä musiikkialan asioissa yleisesti, mukaanlukien konserttijärjestelyt ja muut tuotannolliset asiat.

 

 

 


tactus_ilkka.jpg

 

Ilkka Kuusisto

 

Ilkka Kuusisto (synt. 1933) käynnisti muusikkouransa jazzpianistina 1940-luvun lopulla. 1952 hän aloitti ammattiin tähtäävät opinnot Sibelius-Akatemiassa, toimien samalla erilaisissa muusikon tehtävissä. Hän jatkoi opintojaan New Yorkissa sekä Wienissä, ja toimi 17 vuotta kirkkomuusikkona Helsingissä, keskeisenä työpaikkanaan Meilahden kirkko.

 

Ilkka on luonut harvinaisen monipuolisen uran musiikkialalla, toimien keskeisissä tehtävissä mm. Yleisradiossa, Helsingin kaupunginteatterissa, Klemetti-Opistossa, Sibelius-Akatemiassa sekä Fazer-Musiikissa. Vuosina 1984-92 hän toimi Suomen Kansallisoopperan johtajana. Kapellimestarina hän on toiminut useiden suomalaisten kuorojen johtajana, mukaanlukien Savonlinnan Oopperajuhlien kuoro sekä Eteläsuomalaisen Osakunnan Laulajat. Hän on johtanut useimpia maamme orkestereita, johtanut omien oopperoittensa esityksiä Kansallisoopperassa, sekä vieraillut kapellimestaritehtävissä Tanskassa, Saksassa ja Unkarissa.

 

Hänen sävellyksistään mainittakoon 18 oopperaa, 2 balettia, 2 sinfoniaa, kuoro- ja yksinlauluja, sekä kantaatteja, mm. Juvan ja Savonlinna-Säämingin seurakuntien juhlakantatit sekä Vaasan yliopiston ja Lappeenrannan teknillisen korkeakoulun promootiokantaatit ja Helsingin uuden oopperatalon vihkiäiskantaatti.  Vuonna 1992 Tasavallan Presidentti myönsi Ilkka Kuusistolle professorin arvonimen. 

tactus_jaakko.jpg

 

Jaakko Kuusisto

 

Jaakko Kuusisto (s. 1974) on viulisti, kapellimestari ja säveltäjä. Hänen uransa käynnistyi lukuisista menestyksistä kansainvälisissä viulukilpailuissa, ja esiintymiset solistina, kapellimestarina ja kamarimuusikkona ovat sittemmin vieneet häntä ympäri maailmaa. Aktiivisen freelance-uransa lisäksi Jaakko työskenteli Sinfonia Lahden konserttimestarina 1998-2012.


Jaakko on levyttänyt suuren määrän etupäässä suomalaista musiikkia, sisältäen mm. Rautavaaran, Sallisen ja Pulkkisin viulukonsertot sekä Sibeliuksen koko varhaistuotannon viululle. Veljensä Pekan kanssa häneltä on julkaistu levytykset Bachin viulukonsertoista sekä Prokofievin viulusonaateista. Kapellimestarina hän on levyttänyt mm. Järnefeltin, Ahon, Sibeliuksen ja Ilkka Kuusiston musiikkia sekä lukuisia omia teoksiaan. Jaakon säännöllisiä yhteistyökumppaneita ovat mm. Sinfonia Lahti, Tallinnan kamariorkesteri, Oulu Sinfonia, Avanti! kamariorkesteri, Naantalin musiikkijuhlat, sekä lauluyhtye Rajaton. 

 

Jaakon sävellystuotanto pitää sisällään mm. viulukonserton, neljä oopperaa, elokuvamusiikkia sekä kamarimusiikkia.

Jaakko on Oulun Musiikkijuhlien taiteellinen johtaja ja toimii lisäksi Taiteen edistämiskeskuksen Taideneuvoston varapuheenjohtajana.

 

Edustus: www.sublime.fi

Kotisivut: www.jaakkokuusisto.fi

tactus_pekka.jpg

 

Pekka Kuusisto

 

Pekka Kuusisto (s. 1976) on viulua pääinstrumenttinaan soittava muusikko, ja Meidän Festivaalin taiteellinen johtaja. Hän on opiskellut Itä-Helsingin Musiikkiopistossa, Sibelius-Akatemiassa sekä Indianan yliopistossa Géza Szilvayn, Tuomas Haapasen, Miriam Friedin ja Paul Bissin johdolla. 

 

Kolmas sija vuoden 1992 Carl Nielsen -viulukilpailussa oli teini-ikäiselle muusikolle tärkeä etappi ja itsetunnon vahvike. Pekka osallistui vuonna 1995 sekä Kuopion viulukilpailuun että kansainväliseen Jean Sibelius -viulukilpailuun, saavuttaen molemmissa ensimmäisen sijan. Viimeksimainittua voittoa seurasi tilaisuus levyttää Sibeliuksen Viulukonsertto Helsinki Filharmonian ja Leif Segerstamin kanssa, ja tallenteen siivillä Kuusistolle aukesi ovi Harrison/Parrott -manageritoimiston listalle. Toimiva yhteistyö kansainvälisesti merkittävän agentuurin kanssa on pitänyt kalenterin täynnä, ja tulevatkin kaudet näyttävät lupaavilta. 

 

Rytmimusiikki ja improvisaatio on kuulunut Pekan viulunsoittoon ensimmäisistä vuosista lähtien. Myöhemmin kuvaan on astunut erilaisiin perinnemusiikkeihin tutustuminen sekä elektronisten soittimien yhdistäminen viuluun. Polkuharmoonista on tullut luonteva sivusoitin, ja lauluäänikin löytää tiensä yhä useampiin esiintymisiin. 

 

Kansainvälinen musiikkielämä on tullut tilanteeseen, jossa monet toimijat kokevat esiintyjän monipuolisuuden positiivisena asiana. Tämä alalla tapahtuva asennemuutos on rikastuttanut ja helpottanut Pekan elämää huomattavissa määrin. Kansainvälisten kontaktien solmimien yli musiikillisten tyylirajojen on tuonut täysin uuden työmaan hänen ulottuvilleen. 

 

Edustus: www.harrisonparrott.com

Suomessa:  www.fazerartists.fi