Tactus logo

Ajankohtaista

Jaakon uudelle levylle suitsutusta

10/08/2016

Jaakko Kuusiston kamarimusiikkiteoksia sisältävä uunituore levy 'Glow' (BIS SACD 2192) on saanut täydet viisi tähteä Helsingin Sanomien kriitikon Jukka Isopuron arviossa. "Erinomaisena soittajana Kuusisto osaa myös säveltäjänä ottaa soittimista tehot irti, myös herkimmissä sävyissä. Minimalistinen selkeys, koukuttava rytmi, impressionistiset kokosävelasteikot ja kolmisointujen rinnakkaiskulut ovat aineksia tyylissä, joka on tuore ja omintakeinen."

Levy on saatavissa hyvinvarustetuista levykaupoista sekä download-tiedostoina useista eri lähteistä, esimerkiksi eClassical (sekä FLAC että MP3-laatu): http://www.eclassical.com/labels/bis/glow-chamber-music-by-jaakko-kuusisto.html. Jos paikkakunnallasi ei ole levykauppaa ja haluat äänitteen fyysisenä levynä, ota meihin yhteyttä osoitteessa info@tactus.fi.

Alkuvuoden esitystietoja

04/01/2016

Meta4 -jousikvartetti vie jälleen Jaakko Kuusiston teosta Play III maailmalle, tällä kertaa 11. tammikuuta Bolognaan, Fondazione Musica Insiemen konserttisarjaan, sekä Lontoon Wigmore Halliin 24. tammikuuta.

 

Jaakko Kuusisto jousiorkesteriteos Wiima kuullaan Jyväskylä Sinfonian konsertissa 16. maaliskuuta Eugene Tziganen johdolla. Jaakon sinfoniaorkesteriteos Leika taas kuullaan säveltäjän johdolla Helsingin kaupunginorkesterin konsertissa 8. huhtikuuta, jolloin saa myös kantaesityksensä Jaakon pianokonsertto, solistinaan Dejan Lazic.


Kansallisteatterin ohjelmistossa tällä kaudella suuren vaikutuksen tehnyt, Pekka Kuusiston säveltämällä ja esittämällä musiikilla varustettu TABU nähdään vielä kerran tämän kevään aikana, 6. maaliskuuta.

Ulkomaan ensiesityksiä Jaakko Kuusiston viulukonsertolle

28/09/2015

Jaakko Kuusiston viulukonsertto saa lokakuun aikana useita merkittäviä esityksiä ulkomailla, ja kaikissa niissä solistina soittaa teoksen tilannut Elina Vähälä. Ensimmäisenä listalla on teoksen Yhdysvaltojen ensiesitys 9. ja 10. lokakuuta Buffalo Philharmonic Orchestran ja ylikapellimestari JoAnn Fallettan kanssa Kleinhans Music Hallissa Buffalossa.

Pian sen jälkeen konsertto on ohjelmistossa Sinfonia Lahden kiertueella Keski-Euroopassa, ylikapellimestari Okko Kamun johdolla. Lähtökonsertti kuullaan Hämeenlinnan Verkatehtaalla 14. lokakuuta, ja itse kiertueella konsertto kuullaan Katowicen Seat Concert Hallissa 16.10., Luslawicen Krzysztof Penderecki European Centre for Musicissa 17.10., sekä Wienin Konzerthausissa 19.10. Elina Vähälä on solistina myös näissä esityksissä.

 

näytä vanhempia